Schoolbestuur Lauwers en Eems
 
Is verantwoordelijk voor kwaliteitsonderwijs voor leerlingen van 4 tot en met 18 jaar op 16 basisscholen en 3 vestigingen voor voortgezet onderwijs in het gebied van Zoutkamp tot Roodeschool en van de waddenkust tot aan de stad Groningen. 

Over onderwijs gesproken
Daarvoor zorgen wij in Noord-Groningen! Dagelijks zetten onze docenten, schoolleiders en het onderwijsondersteunend personeel zich in voor goed onderwijs op onze scholen. Met hart voor de kinderen en oog voor hun talenten begeleiden we de leerlingen om het beste uit zichzelf te halen. Dat doen we op 16 openbare en neutraal bijzondere scholen voor primair onderwijs en op 3 scholen van Het Hogeland College voor het voortgezet onderwijs. 
 
..en wat ons logo daarover al zegt
Het logo van Lauwers en Eems bestaat uit een lichtgroene kleur (de basisscholen) en een lichtblauwe kleur (Het Hogeland College). Waar de kleuren elkaar overlappen ontstaat er meer. De donkergroene kleur staat voor samenwerking en gezamenlijkheid, terwijl de eigen heldere kleuren de ruimte symboliseren voor zelfstandigheid en eigenheid. 
Het logo vormt een Gronings landschap. Het landschap waar onze scholen te vinden zijn en waar onze leerlingen de ruimte krijgen zich te ontwikkelen.

Voor meer informatie over ons schoolbestuur gaat u naar de website.