22-06-2018
Beste ouder/verzorger, 

Op vrijdag 22 juni wordt in sporthal De Mencke in Uithuizen Peter en de Wolf van Sergej Prokofjev uitgevoerd door het Veenkoloniaal Symfonieorkest o.l.v. Lubertus Leutscher. 

De leerlingen van de groepen 3 t/m 6 krijgen voorafgaand aan het concert een voorbereidend educatief programma van een docent van muziekschool Hunsingo. 

De toegang tot het concert is gratis en begint om 19.00 uur. 

Het is de bedoeling dat de kinderen, onder verantwoordelijkheid en begeleiding  van hun eigen ouder(s)/verzorger(s),  het concert bezoeken. 

Een unieke gelegenheid om te luisteren naar en kennis te maken met een symfonieorkest! 

Via de groepsapp van Parro  wordt op een later moment , i.v.m. het inschatten van de te verwachten belangstelling, geïnventariseerd welke ouders/verzorgers het concert met hun kind(eren) gaat/gaan bezoeken. 

Op de meegezonden bijlage staat vermeld dat de doelgroep voor het concert de leerlingen van de groepen 4 t/m 6 is. Wij hebben met de organisatie afgesproken dat de leerlingen van groep 3 ook gebruik van het aanbod kunnen maken 

Met vriendelijke groet, 

Het team van OBS Usquert 


10-04-2018
Op dinsdag 10 april hebben de leerlingen van groep 5/ 6 samen met leerlingen van andere scholen van de gemeenten Bedum, De Marne, Eemsmond en Winsum deelgenomen aan de sportieve afsluiting van het project Scoor een boek!  
Het leesstimuleringsprogramma Scoor een Boek! combineert lezen met sport.  De 14 leerlingen van groep 5/6 van OBS Usquert hebben tijdens het project maar liefst 76 boeken gelezen.  Klik hier voor de foto's. 


09-04-2018
De leerlingen van de groepen 1 t/m 8 zijn verspreid over de week vanaf 9 april bezig geweest met een uniek project bij molen Eva.
 
Dit jaar bestaat molen Eva in Usquert 200 jaar. Om dit te vieren zijn er diverse activiteiten georganiseerd. Eén daarvan is het beschilderen van oude molenzeilen door de schoolkinderen van het dorp.
 
Deze week was het zover en beschilderen de leerlingen van OBS Usquert, onder leiding van dorpsgenoot en kunstschilder Peter Durieux, de zeilen.
In vier sessies van twee uur zijn de vier zeilen omgetoverd van saaie bruine lappen tot vrolijke, kleurrijke blikvangers.
Blokkwasten, behangrollers en zelfs de eigen kindervoetjes werden gebruikt als gereedschap om mee te verven.
 
In 2016 is de molen grondig gerenoveerd, de roeden moesten vervangen worden.
Eveneens kreeg Eva nieuwe zeilen op de wieken. De oude bleven op zolder liggen.
 
Deze zijn door de stichtingsleden molenvrienden Eva grondig schoongemaakt, ze zaten er al 30 jaar op.
Peter heeft ze daarna voorzien van een goede basislaag verf, in blauw, groen, oranje en wit .
Het is daarna aan de kinderen om ze te voorzien van mooie ontwerpen.
Creativiteit staat hierbij voorop en beetje buiten de gebaande paden lopen, volgen van je intuïtie.
De zeilen zullen op Koningsdag voor het eerst te zien zijn. Klik hier voor de foto's. 


04-04-2018
Schoolvoetbaltoernooi  op 4 april.
Een jongen- en een meisjesteam hebben deelgenomen aan het door de KNVB georganiseerd schoolvoetbaltoernooi. Beide teams hebben in Roodeschool gespeeld.
Alhoewel de inzet en het plezier groot was, hebben beide teams geen overwinningen kunnen boeken. Vanwege de heftige regenval met een onweersklap is het toernooi vroegtijdig beëindigd.
Meindert Koning en Marnix Hol hebben vanuit VV Usquert beide teams begeleid. Hartelijk dank voor jullie inzet!
Klik hier voor de foto's. 


16-03-2018
De Nationale Pannenkoekendag op vrijdag 16 maart jl. was een groot succes en druk bezocht en zeker voor herhaling vatbaar. Alle ouders die mee hebben geholpen op deze dag: bedankt voor de inzet en betrokkenheid bij onze school. Klik hier voor de foto's. 


15-03-2018
De kinderen hebben, op verzoek van een aantal ouders, een inlogcode meegekregen voor de programma's van Oefenweb. De leerlingen van de groepen 3/4 en 7/8 krijgen de codes mee naar huis. 

In de bijlage kunt u informatie over de programma's lezen, die webbased zijn en ook thuis kunnen worden gebruikt. 04-01-2015:
Nieuwsbrief_schoolgebouwen_gem._Eemsmond_december_2015_(1).pdf

17-12-2015:
Hieronder het rapport van VIIA betreffende het aardbevingsbestendig maken van OBS Usquert.

9988SC_2_VIIA_S077_M01_v1_Samenvatting_OBS_Usquert_definitief.pdf